Agder fylkeskommune gir en unik mulighet

– Fylkeskommunen spiller en viktig rolle i det regionale samarbeidet vi trenger fremover for å nå FNs bærekraftsmål i Agder. I avdelingen vår er det dyktige og faglig sterke kollegaer som evner å kombinere fag med overblikket som trengs for å koordinere ulike satsinger. Jeg har derfor stor tro på at vi skal klare å bidra i rollen som samfunnsutvikler på en god måte, forklarer Ann Camilla Schulze-Krogh, påtroppende leder av avdeling for Bærekraftig utvikling i Agder fylkeskommune.

Bærekraftig utvikling krever omstilling
– Avdelingen vår er gitt en unik anledning til å løfte frem ulike fagområder og satsinger som skal bidra til en bærekraftig utvikling. Det snakkes mye om at næringslivet må omstille seg for å møte utfordringer i fremtiden. Vi som fylkeskommune må også omstille oss i takt med næringslivet og andre regionale partnere. Vi har fått en unik anledning til å tenke nytt om hvem som bør jobbe sammen, hvordan vi bør jobbe sammen og hva vi skal jobbe sammen om, sier Ann Camilla og fortsetter:

– Ved første øyekast kan det kanskje for noen virke merkelig å samle eksempelvis likestillingsarbeid, vindkraft, elektrifisering, e-helse, levekårssatsing, klimasatsing og forvaltning av høstbar fisk i samme avdeling. Men alle disse fagfeltene og satsingene er viktige brikker i en bærekraftig utvikling. Målet må være å spille hverandre gode, lære av hverandre og øke kunnskapen om hvorfor det som den enkelte jobber med, har betydning og konsekvenser for det andre jobber med. På den måten kan vi få utnytte synergiene det er å hente på metode, i tilnærming og i utføring av oppgaver – på tvers av ulike satsinger og fagområder.

Bærekraft i sammenheng
Hvorfor er det viktig å tenke på tvers av fagområder?

– Dette er viktig fordi en bærekraftig utvikling krever at vi ser økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft i sammenheng. Det vi gjør innenfor et område eller en satsing, påvirker andre områder. Dersom vi ikke lykkes med å se dette, kan det få store konsekvenser regionalt, nasjonalt og til slutt globalt. Så verken skal eller kan vi løse utfordringer og muligheter knyttet til bærekraftig utvikling alene. Det er sammen med de andre avdelingene i fylkeskommunen og øvrige samarbeidspartnere at vi skal bidra med vårt for at vi når de ambisjonene vi har satt oss i regionen. Nå ser jeg med spenning frem til å jobbe med nye (og gamle) kolleger, og at vi skal fortsette det gode regionale samarbeidet med kommuner, organisasjoner, bedrifter og forskningsmiljøer, avslutter Ann Camilla Schulze-Krogh. 

(Artikkelen fortsetter under bildet) 

FNs 17 bærekraftsmål

Bildetekst: De 17 bærekraftsmålene til FN. 

Fem kjappe

Aktuell med: Påtroppende leder av avdeling for Bærekraftig utvikling i Agder fylkeskommune

Hva gjør jeg i dag: Rådgiver i næringsseksjonen i regionalavdelingen i Aust-Agder fylkeskommune

Alder/bosted: 45 år og bor i Arendal.

Dette gleder jeg meg til: – Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven som avdelingsleder og lære mer om de ulike fagfeltene. Jeg føler meg privilegert som får lov til å jobbe sammen med så mange dyktige og inspirerende kollegaer.

Slik kobler jeg av: – Jeg tilbringer tid med guttene mine, med venner, på sjøen eller i fjellet. Eller med en god bok, serie eller dokumentar.

Dette vet ikke de nye kollegene mine om meg: Jeg ble antatt på kortfilmfestivalen i Grimstad som medregissør for en kortfilm om Salhus trikotasjefabrikk i 2000. Har siden den gang gått med en hemmelig drøm om å lage flere dokumentarfilmer. Ser derfor mye dokumentarer, og favoritten siden jeg tok topptaukurs i høst er derfor Free Solo (på NRK) – anbefales. Dessuten er jeg utrolig glad i Harry Potter-universet, og minstemann og jeg ser alle filmene som vår «julekalender» hvert år.